Escolta la declaració de Nancy Drew:

Ai coi! Aquesta sí que és bona! Interrogar-me a mi per la mort d’aquest gran detectiu! Però si jo he crescut admirant-lo! Per què l’hauria de matar? Per mi és un gran honor està aquí envoltada de gent que adoro! Si precisament el que voldria saber jo és qui ha pogut fer una cosa així! Per cert, ja has interrogat els altres? I què t’han dit? Jo tinc les meves sospites, he estat investigant el lloc on l’hem trobat convulsant i em fa l’efecte que hi ha un bon gat amagat aquí. Creus que podria haver estat el fumador compulsiu que s’ha passat l’estona amb ell al pati? Pensa que es poden posar moltes coses per enverinar un tabac de pipa! I ara! Jo no! És cert que no he estat pas tota l’estona amb el grup, però pensa que entre nosaltres hi ha molta feina a fer, jo només he anat a la paqueteria on hem deixat les jaquetes. M’havia deixat el meu bloc de notes a la butxaca de la gavardina.

Qui és Nancy Drew?

La Nancy Drew és una detectiu de 18 anys d’edat (16 en les primeres versions) que viu en un poble en River Heights, juntament amb el seu pare, l’advocat Carson Drew, i la seva mestressa de claus, Hannah Gruen. La seva mare va morir quan ella tenia només tres anys (tot i que originalment es plantejava que va succeir quan la Nancy en tenia deu). La jove no assisteix a l’escola ni té cap ocupació, així que passa el temps resolent misteris, alguns sorgeixen al seu pas de forma casual i altres com a part d’un dels casos del seu pare. En la majoria de les seves aventures, l’acompanyen els seus dos millors amics, Bess Marvin i George Fayne, i ocasionalment la seva parella Ned Nickerson.

La Nancy mai passa per problemes econòmics i, en les obres més recents de la sèrie, sol viatjar a llocs distants, com ara Nairobi a The Spider Sapphire Mystery (1968), Àustria en Captive Witness (1981), el Japó a The Runaway Bride (1994 ) i Costa Rica en Scarlet Macaw Scandal (2004). Unit a això, és capaç de viatjar sense cap problema a través dels Estats Units, gràcies en part al seu cotxe, que en la major part dels llibres consisteix en un descapotable blau. Tot i les despeses que representa dur a terme una investigació i dels riscos a què s’exposa quan s’involucra en un dels seus misteris, mai accepta una compensació económica.