Escolta la declaració de Philip Marlowe:


What? Ni se t’acudeixi sospitar de mi, i encara menys carregar-me el mort, pocasolta! Que no saps qui soc o què? Mira que avui tenia el dia perfecte per matar algú, em teniu tots ben fart amb tot el tema aquest del comissariat. Ja es podria afanyar aquest escriptor de merda a acabar el llibre i no embolicar-nos a nosaltres amb merders. I, a més, amb un mort de per mig. Pensa que si l’hagués volgut matar, jo li hauria cardat un tret entre cella i cella i s’hauria acabat. Però com que m’heu pres l’arma, el meu únic consol ha estat el tabac. Jo només he compartit estones amb el de les novel·les policíaques en el moment de fumar, puc corroborar que ja no es trobava gaire bé, però no he estat amb ell gaires més estones. I només m’hagués faltat fer-li d’infermera! Piece of shit!

Qui és Philip Marlowe?

Philip Marlowe és un detectiu privat fictici, creat per Raymond Chandler en les seves novel·les negres. Habita a Los Angeles. Li agrada jugar a escacs, llegir poesia i dissertar sobre moralitat i filosofia. La primera vegada que va aparèixer en una novel·la va ser a la de Fisher man (El confident), publicada el 1934. Però la seva pròpia primera novel·la és El somni etern. És difícil de reconèixer-lo amb els altres personatges de Chandler, ja que tots tenen molts punts en comú, i pocs en diferent.

Marlowe és un personatge típic de la novel·la negra nord-americana, iniciada per Dashiell Hammet i la revista Black Mask a la dècada dels 1920, on els detectius privats eren observadors pessimistes i cínics d’una societat corrupta.