Escolta la declaració d’en Tintín:


Llamp de rellamps” que diria el capità. Aquesta sí que és bona! No deu pas creure que hi he tingut alguna cos a veure jo! El meu interès per ser aquí no és cap altre que el meu reportatge. Té raó, hauria d’haver procurat una mica més per la meva tasca de comissari, però la meva feina sempre ha estat al servei del periodisme i no pas de l’organització d’esdeveniments. Ah, doncs sí. He fet moltes fotografies. Pensava poder-les fer servir per l’article, ja que l’últim dia que vaig ser aquí hi havia molta gent pel fet de ser una visita oberta al públic. Avui hi havia menys gent i per tant quedaven molt millor. I tant que les pot veure. Deixi’m treure el carret!Renoi, ara sí que l’hem feta bona! Se m’han cremat tots els negatius. Mira que el capità sempre m’ho diu que soc un caldereta rescalfada, al final tindrà raó i tot! Mira que tenia una foto del detectiu just abans d’expirar, quan ha comentat no sé pas què d’un gos. Espero que no es refereixi a en Milú. No l’he pogut portar aquí perquè abans de marxar de Bèlgica ja havia desaparegut. Espero que no li hagi passat res. El capità Haddock l’està buscant.

Qui és en Tintin?

Es tracta d’un jove reporter intrèpid que, acompanyat del seu inseparable gosset Milú, s’embarcarà en un seguit d’aventures que el portaran pels cinc continents enfrontant-se sovint a tota una colla de malvats (Rastapopoulos, Allan, el doctor Müller, etc.) envoltat dels seus amics, que anirà coneixent amb el temps, com el capità Haddock, el professor Silvestre Tornassol o els poc afortunats detectius Dupond i Dupont, entre d’altres.

En Tintín és un noiet jove, que Hergé va crear com un nadiu de Brussel·les de 15 anys, tot i que altres fonts apunten que la seva edat se situa entre els 16 i els 18 anys.  Va pentinat amb un tupè, du pantalons de golf (a la moda dels anys 30) i sempre va acompanyat del seu gosset Milú. Se’l pot descriure com un xicot aventurer, valent, altruista, intel·ligent, actiu i amistós, però també molt decidit a combatre i denunciar la maldat del món.