Escolta la declaració d’en Joan Anguera (Flanagan):

A veure, ja m’he tornat a ficar en un bon embolic! Jo només necessitava pasta i com que em van oferir una feina la vaig agafar. Ningú em va dir que el mort em cauria a mi a sobre. L’únic que pretenia era fer el mínim, cobrar fort i pagar-me el viatge de final de curs, que per fi s’acaba aquest suplici de treballs de recerca i selectivitats.Collons, doncs sí que he desaparegut un parell de vegades. El primer és perquè m’estava pixant. Per cert, al lavabo hi he trobat el Sr. Holmes. Vomitava al lavabo. Em sembla que no se li acaben de posar gaire bé els àpats mediterranis, eh! I el segon he hagut d’anar a la paqueteria perquè m’havia oblidat el mòbil i estic esperant un whatsapp per una festa avui al vespre. A veure si ja hem solucionat tot aquest merder!
La Nancy? Ai doncs, bé, de fet, no se què dir-te, no l’he pas vist…

Qui és en Joan Anguera (Flanagan)?

Flanagan és un estudiant de batxillerat que accepta encàrrecs de detectiu per tal de guanyar diners extra, i les trames combinen la investigació i l’acció amb elements còmics fruit de la seva joventut i manca de recursos. En cada llibre en Flanagan comparteix aventures amb diferents companys, però mai falten la Pili (la seva germana), en “Xarxenaguer” (col·lega de l’institut), els pares, la Maria Gual (sòcia) i alguna nòvia.

Joan Anguera, mes conegut com a Flanagan, és un adolescent barceloní que dedica el seu temps lliure a les seves investigacions com a detectiu, tot i que, tal com ell diu “No cal jugar a ser detectius. O ho ets o no ho ets”. (Tots els detectius es diuen Flanagan, 1991).

Tot i que pot investigar temes domèstics (des de desaparicions de diaris personals fins a descobrir l’autor de cartes d’amor anònimes) l’argument central de cada llibre sol ser un cas important: maltractament infantil, tràfic de nadons, robatoris, i fins i tot assassinat. En l’aspecte sentimental, al llarg de les fins ara dotze novel·les publicades en Flanagan té diverses co-protagonistes femenines.